Chila Bags

 Chila Bags startades 2013 efter en inspirerande resa till La Guajira, norra Colombia. Idén kom av de vackra vyerna och de handgjorda väskorna som gjordes och såldes av kvinnor i Wayuu stammen. Tanken på att dessa fantastiska verk var okända för resterande av världen gjorde att företaget startades. Företaget själva skriver följande ” more people deserve to see and wear these colorful, cultural accessories.”.
Väskorna är en del av Wayuu kvinnornas kultur och tradition. Kunskapen och skapandet av väskorna går generation efter generation. 1 väska tar omkring 10-15 dagar att göra och varje väska är unik.
Chila Bags arbetar tätt ihop med Wayuu kvinnorna och har därför tagit bort en aktör i ledet för att kunna erbjuda kvinnorna en högre lön, bättre arbetsplats och se till så att kvinnorna är rättvist behandlade.

Väskorna har blivit allt mer populära och idag kan man se väskorna i Vouge, Glamour och andra magasin. Väskorna har även ökat byns ekonomi och vi bara älskar att höra om projekt som dessa! Snacka om väskor gjorda av kärlek.
Vill ni läsa mer så kan ni gå in på Chila Bags.